Često postavljana pitanja

tortaija_1_-removebg-preview.webp

Gdje se nalazite? Imate li trgovinu? Trebam hitno nekoliko balona.

Trenutno se nalazim u Zagrebu. Nemam lokal, niti ured za primanje stranaka.

Ne prodajem nenapuhane balone.

Na kojem području nudite usluge?

Na području cijelog svijeta, ukoliko je naručitelju prihvatljiv trošak mog dolaska i boravka, ako je potreban.

Koliko dugo traju baloni?

Dekoracije od balona traju od dva dana na duže, a nekad čak i par mjeseci. To ovisi o uvjetima u kojima se nalaze. Ako su u hladnijem prostoru i nisu direktno pod sunčevim zrakama, izdržati će duže. Po želji mogu balone iznutra impregnirati da teže izlazi zrak, ali je takva usluga skupa.

Dajete li garanciju?

Ne dajem garanciju. To su baloni. I to od prirodnog materijala koji može nepredvidivo reagirati ako je izložen nepovoljnim uvjetima.

Zašto ne mogu naručiti samo jedan balon?

Možete, ako vam je jedan balon dovoljan za dekoraciju, a ja ću naplatiti uslugu napuhavanja i ukrašavanja tog balona, npr. crtanja po njemu, punjenja konfetima i sl., a u cijenu uvijek uračunam i trošak mog dolaska, oglašavanja, davanja državi... Ne možete od mene tražiti nenapuhan balon jer ne prodajem balone, nego izrađujem dekoracije od balona. Minimalna narudžba je 300 kn, tako da taj balon ne može biti baš mali.

Koliko unaprijed se trebam naručiti?

Svaki veći događaj se posebno planira prema osobnim željama i da biste izbjegli razočarenja najbolje je rezervirati narudžbu što ranije, čim rezervirate prostor, a najkasnije mjesec dana prije događaja, osobito ako moram naručiti posebne balone raznih veličina, boja i sl. te pripremiti potporne okvire. Moglo bi se dogoditi da moj dobavljač trenutno nema što trebam, pa moram čekati da naruči iz tvornice ili tražiti tko ima. Za veće instalcije od balona treba više vremena za dizajniranje i pripremu, te je najbolje započeti narudžbu čim odlučite da želite takvu dekoraciju.

Pakiranje poklona u balone je dovoljno naručiti tjedan dana ranije. Jednu pinjatu, jednu figuricu ili malu dekoraciju treba naručiti i platiti nakasnije tjedan dana ranije. 

Kako se naručuje dizajn dekoracije?

Navedite mi slijedeće podatke:

  • - za koju prigodu trebate dekoraciju (rođendan, krštenje, vjenčanje, otvorenje, godišnjicu, promociju novog proizvoda,...)
  • - za koju namjenu trebate dekoraciju (za prigodno ukrašavanje prostora, za scenografiju, kao pozadinu za fotografiranje, za interaktivnu zabavu, za efekt iznenađenja, za marketing...)
  • - što očekujete od dekoracije (da ne bude više od dekoracije, da se priča o dekoraciji, da zamijeni ostale marketinške alate...) 
  • - gdje trebate dekoraciju (najbolje mi je poslati fotografije i dimenzije prostora, te navesti da li je to vaš ili unajmljeni prostor)

Imam fotografiju s interneta za dizajn koji želim. Možete li to rekonstruirati?

Često mogu, ali nisam pobornik kopiranja tuđih radova, nego bih radije izradila nešto posebno i unikatno. No očekujem da mi šaljete fotografije s interneta kako bih shvatila što vam se sviđa.

Imam manju proslavu ovaj tjedan. Možete li mi pomoći?

Naravno da ću pokušati ako mogu, no ne mogu obećati dok ne čujem detalje. Ako me zovete u petak zbog dekoracije u nedjelju, morati ću Vas odbiti.

Narudžba je dogovorena. Što sad?

Kad jednom dovršimo narudžbu, poslat ću vam Ponudu prema kojoj ćete narudžbu platiti u određenom roku.

Koliko koštaju dekoracije?

Ukupna cijena dekoracija od balona ovisi o lokaciji, veličini dekoracije, potrošenom materijalu, razini izvedbe i utrošenom vremenu za osmišljavanje dizajna, pripremu i izradu.

Ne primam narudžbe ispod 300 kn.

Koliko koštaju dekoracije ako ja kupim balone?

Ne radim s bilo kakvim balonima, te me morate prvo uvjeriti da imate kvalitetne balone i dvostruku količinu koju trebam za traženu dekoraciju (jer baloni pucaju i treba imati rezervu). Cijena moje usluge neće zbog toga biti niža.

Kad će dekoracija biti završena?

Treba planirati da bude završena 12h-24h prije početka događaja, zbog eventualnih nepredviđenih situacija koje mogu produljiti vrijeme izrade. 

Koliko traje izrada dekoracije?

To ovisi najviše o veličini dekoracije i razini izvedbe. Nekad trebam 2h za figuricu od pola metra, dok za 30 min izradim ogromnu, ali jednostavnu girlandu od balona od 10m. Možda ću trebati raditi 8-12h u komadu ili čak duže. Potporne okvire, ako su potrebni, ne iznajmljujem, nego izrađujem po mjeri kao dio dekoracije. Po dopuštenju vlasnika i želji naručitelja, mogu koristiti elemente u prostoru poput ograda i stupova umjesto skupih okvira.

Postoje li još neki uvjeti?

Također je bitno da je prostor klimatiziran ili barem da nije topao, grijan, ni pod direktnim sunčevim zrakama. Vanjske dekoracije radim tek kad je temperatura zraka max 20°C.

Dolazite li na dan vjenčanja kao animator?

Ne, nikad ne dolazim ni na dječje rođendane ni bilo koje druge proslave koje sam dekorirala. Ne radim kao animator niti zabavljač.

Biste li sponzorirali naš sajam svojim radovima od balona?

Ne. Otvorila sam obrt da zaradim za život, a ne da plaćam da radim (iako je još uvijek tako). Obratite se radije nekoj velikoj korporaciji s milijunskom zaradom.

ZA OVU GODINU VIŠE NE PRIMAM NARUDŽBE!

 jer tko ne voli balone

© FUN ART, vl. Jasna Sontag

FUN ART

torta od balona
dekoracija od balona
X

💝

Još malo i
Kevin će ostati sam u kući!